úterý 4. března 2014

Vybíráte vhodné pracovní rukavice? Máme pro vás několik tipů



Vybíráte vhodné pracovní rukavice? Máme pro vás několik tipů

Rukavice nejsou jen ozdobným prvkem našeho těla, ale především tím praktickým, což platí u pracovních rukavic dvojnásob. Jde o efektivní doplněk oděvu, který chrání hlavně lidské dlaně a ruce obecně.

kvalitní pracovní rukavice


Produkt, jenž nachází hojné upotřebení v mnoha oblastech lidské práce a díky tomu jsou na něj kladeny i zcela odlišné nároky z pohledu výrobního materiálu, zpracování, velikosti nebo dokonce barevného provedení.
Pojďme se podívat na to, jaké pracovní rukavice si lze pořídit?

Ochranné pracovní rukavice všeho druhu

Pakliže se vysloví pojem ochranné rukavice, každý si představí pravděpodobně ty gumové, které mnohdy využívá v domácím, ale také komerčním prostředí při čištění. Nástroj, jenž ochraňuje ruce především před nejrůznějšími saponáty a obdobnými prostředky.
Není to však jediný typ rukavic, na který můžete narazit, a z nichž lze velice pohodlně vybírat.
Ochranné pracovní rukavice lze z toho nejzákladnějšího hlediska dělit na letní a zimní, respektive na ty, jež jsou primárně určeny do vnitřního prostředí a ty na ven.


pracovní rukavice

Mezi nejobvyklejší modely patří bezpochyby tyto:

  • Rukavice celokožené
  • Rukavice povrstvené či máčené
  • Rukavice textilní
  • Rukavice dielektrické nebo žáruvzdorné

Ochraňte to nejcennější, co máte

Jak můžete správně tušit, lze si ruce chránit v podstatě v jakémkoliv pracovním oboru a při libovolné činnosti. Každý by si měl uvědomit, že ruce jsou mnohdy nástrojem, který nás živí a proto bychom k nim měli být dostatečně ohleduplní.
Vyberte si z bohaté nabídky ty správné pracovní rukavice, jež budou ideální právě do vašeho pracovního prostředí. Pořiďte si rukavice, s nimiž nebudete jakkoliv omezováni a budete moci vykonávat činnosti a úkony libovolného charakteru a zaměření.
Rukavice, které vás zkrátka ochrání.

2 komentáře:

  1. Děkuji moc za zajímavé tipy. Určitě si podle nich budu vybírat i ty své pracovní rukavice . Za mne jsou nejdůležitější takové ty dielektrické a žáruvzdorné, protože v práci těmto problematikám často čelíme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se vás zeptat, jaké rukavice jste nakonec pořídil? Právě ty žáruvzdorné bych také potřeboval. Konkrétně na svařování do práce. Jedny jsem si koupil před třemi měsíci, ale musím teda říct, že kvalita asi nic moc, protože už teď se začínají trhat, raději bych tedy nějaké kvalitnější.

      Vymazat