pondělí 16. února 2015

Dřevoplastové povrchy na terasu – ideální volba nejen pro Vaši terasu

Jak už z názvu vyplývá, jedná se o kombinaci plastu (polyetylénu) 30% a dřeva 60%, která je doplněna o ekologická aditiva (10%). Účelem tohoto spojení je snaha o dosažení co nejlepších vlastností materiálu a potlačení neduhů dřeva (hniloba, plísně, změny barevnosti, kroucení, nerovnosti, třísky, citlivost na déšť a slunce atd.), při zachování původního dřevěného dekoru.

Dvoubarevná WPC prkna

Dřevoplastové povrchy se vyznačují především vysokou odolností a stabilitou což je přímo předurčuje k využití při stavbě teras. Materiál je velmi odolný, ale zároveň také ekologický a neškodný životnímu prostředí.

Dřevoplastové povrchy na terasu představují moderní řešení při konstrukci teras a zajišťují naprosté bezpečí oproti klasickým dřevěným povrchům. Velkou výhodou tohoto povrchu je jeho skutečná bezúdržbovost. Povrch WPC teras (z anglického názvu Wood Plastic Composite) není třeba nijak upravovat nátěry a laky. Nehrozí nebezpečí vbodnutí třísky, a proto nemusíte mít obavy při pohybu naboso.


Dřevoplastová terasová prkna jsou oboustranná, s jednou stranou drážkovanou a druhou hladkou, pouze ošetřenou proti uklouznutí. Montáž terasy se provádí pomocí nerezových spon (klipů), které poté nejsou vidět. Za kvalitu materiálu mluví i životnost 25 let a nadstandardní záruka. Pro venkovní použití jsou takové povrchy dále ošetřovány aditivy, aby získaly ochranu proti UV záření a dalším venkovním vlivům.

Příslušenství pro montáž dřevoplastové terasy obsahuje:
-        dřevoplastové hranoly pro tvorbu podkladního roštu
-        hlavní úchyt (starter)
-        spojku pro zachycení prkna k roštu (klip)
-        dřevoplastovou lištu pro zakončení
-        nerezové vruty pro uchycení klipů


Výhody a použití WPC materiálu na terasy

-        Je dostupný v několika barvách.
-        Nemá hrubé třísky a trhliny, neštěpí se a nekroutí.
-        Je odolný vůči povětrnostním vlivům, mrazuvzdorný a má extrémní životnost.
-        Je bezúdržbový.
-        Je omyvatelný vodou, odolný vůči chloru v koncentraci běžné pro bazény, proto se hodí i jako podlaha k nim.
-        Je 100% recyklovatelný.

Dřevoplastové povrchy mají široké možnosti využití:
- pro venkovní terasy
- v okolí venkovních bazénů či jezírek
- na zahradní a parkové chodníčky
- zimní zahrady
- předzahrádky u restaurací
- na balkony
- schody
- ploty
- další stavby, kde se jinak běžně využívá dřevěných prken.

Novinka pro rok 2015!

Pro sezónu 2015 si pro Vás společnost FASÁDY & TERASY s.r.o. připravili novinku - vícebarevné WPC terasy LIKEWOOD 23, u kterých se na povrchu prolínají různé barevné odstíny. Barevná úprava wpc prken LIKEWOOD 23 je natolik věrohodná, že se velmi blíží vzhledu přírodního dřeva.
Odstíny: teak, ořech, šedá
Rozměr: 23 x 145 x 2800 mm

LIKEWOOD 23


WPC terasy LIKEWOOD 25 jsou dřevoplastové terasy s dutým profilem v klasických jednobarevných variantách - červená, hnědá, šedá a žlutozelená.
Rozměr: 25 x 140 x 3000 mm

LIKEWOOD 25


Plné profily v nabídce společnosti zastupují dřevoplastové terasy SILVADEC KLASIK.

14 komentářů:

  1. Mockrát díky za článek. Pár měsíců zpět jsme si na zahradu pořídili bazén a právě teď přemýšlíme nad podlahou kolem něj. Rozmýšlíme se právě mezi dřevoplastem a klasickou dlažbou. Za sebe ale musím říct, že se přimlouvám spíš k dřevoplastu. Vypadá to mnohem lépe a podle mě se bude i lépe udržovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto jsme také letos řešili. V našem případě nakonec vyhrála klasická zámková dlažba. Myslím si, že k našemu bazénu se skvěle hodí. Navíc už ji máme i kolem domu, takže to nevypadá jako pěst na oko. Vaše situace ovšem může být jiná.

      Vymazat
  2. Naprostý souhlas. Osobně dřevoplastu hodně fandím. Nedávno jsem si koupil novou zahradu a snažím se ji teď postupně předělat. Taková malá terasa tam je, ale bylo by potřeba ji udělat asi celou znovu. To ale pro mě momentálně není priorita. První věc, které bych se chtěl věnovat jakmile začne jaro je zahradní jezírko. Právě na to už mám dokonce nakoupené všechny potřebné věci.

    OdpovědětVymazat
  3. Všímám si, že dřevoplastové terasy jsou teď hodně v kurzu. Minulé léto jsem pomáhal známému s přestavbou jeho terasy a nakonec tam jako podlahu dal také právě dřevoplast. Myslím si, že to dopadlo velice dobře. Třeba na teď zase naopak dal obklad z přírodního kamene, což s tím dřevoplastem jde skvěle dohromady.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, mohu jen souhlasit. Dřevoplastové povrchy jsou jednou z nejlepších voleb, když jde o exteriér. My jsme ho využili zejména v okolí bazénu, kde jsme nejprve plánovali položit běžná terasová prkna. Poté nám však došlo, že by nás jejich údržba stále několikanásobně více než investice do dřevoplastu, který disponuje mnohem lepšími vlastnostmi.

    OdpovědětVymazat
  5. My jsme jako finální povrch u naší terasy také použili dřevoplast. Terasu jsme nejprve stavěli jako hrubou stavbu, a to především kvůli špatnému terénu, který nešlo jednoduše urovnat. Pro dřevoplast jsme se rozhodli kvůli jeho skvělým vlastnostem, ze kterých bych vyzdvihl hlavně udržitelnost a lehkou údržbu, která vám zabere maximálně pár minut.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem doma také vsadil na dřevoplast, kterému se ve většině ostatní materiály svojí kvalitou nevyrovnají. Hlavně bych vyzdvihl jeho nenáročnou údržbu. Jelikož mám na zahradě hodně ovocných keřů, objevovaly se na zahradě každý den desítky ptáků a určitě si dokážete představit, jak vše potom vypadalo. Sice se mi podařilo jejich nálety zmírnit pomocí plašiče ptáků, ale i tak to nestačilo.

    OdpovědětVymazat
  7. My trávíme hodně času v zimě uvnitr, protože jsme si domácnost uzpůsobili podle našeho stylu a doplnili jsme obývací pokoj o designový krb, což bylo skvělé rozhodnutí při zařizování. Krb byl sice trošku dražší než ty normální co se nabízí, ale za to se dočkáváme nádherného pohledu na naši obývací stěnu. Vybrali jsme správně.

    OdpovědětVymazat
  8. Ježiš jak to vidím, tak bych hned chtěla terasu. Konečně bych měla kde pěstovat. V bytě se to dá taky, ale třeba bylinkám se tu u mě moc nedaří, protože tu máme poměrně málo světla. Nedávno jsem ale koukala, že třeba zde se dají sehnat taková ta LED světla na pěstování, což by můj problém mohlo vyřešit.

    OdpovědětVymazat
  9. Na terasu jsme u nás také použili dřevoplast, a to především kvůli trávníku, který na tom není aktuálně zrovna nejlépe. Velkou část z něj jsme tedy pokryli terasou a částí pergoly, takže už nemusíme opečovávat takový prostor. I tak ale u nás pořád funguje kapková závlaha, bez které bychom byli zcela bez trávníku.

    OdpovědětVymazat
  10. Letos jsme si s manželem pořídili dřevoplastová terasová prkna, která jsme si nechali položit od jednoho místního řemeslníka na terasu a okolo bazénu. Montáž byla velice rychlá a my jsme měli letos i hezky upravené okolí bazénu. Jen jsme museli ještě investovat do nové plachty na bazén, což nebyla žádná velká položka.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. My jsme přemýšleli nad koupí vlastního bazénu už několik let, ale furt jsme se k tomu nějak neměli. Nakonec mě manžel přemluvil a máme vlastní zapuštěný do země. Trochu mě vadí to čištění, ale koupili jsme dva
    bazénové vysavače a až s nimi se nám daří bazén pořádně vyčistit, tak že v něm už nezůstává žádný odpad.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, měla bych takovou otázku. Rozhodla jsem se, že bych si na terasu chtěla koupit nějaké lehátko na léto. Mám tam super prostor na lenošení a to lehátko tam prostě chybí. Jenže teď nevím jaké. Narazila jsem ale na tenhle obchod https://www.avenberg.cz/k46-zahrada-lehatka-a-houpacky a ty jejich lehátka nevypadají vůbec špatně. Nenakupoval tam někdo z vás? Díky moc. :)

    OdpovědětVymazat