čtvrtek 23. července 2015

Něco pro ženy: Oční stíny jako trik na zakrytí nedokonalostí

Každá žena používá oční stíny kvůli tomu, že podtrhnou krásu jejich očí, zároveň je rozzáří a dodají jejímu pohledu hloubku. To ovšem není všechno, co dokáží oční stíny vyčarovat. Když budete vědět, jak je správně použít, můžete i z obyčejných očních stínů vykouzlit na vašem obličeji opravdové umění. Trápí vás například to, že jsou vaše oči příliš daleko od sebe? Nebo je mále malé? Není nic jednoduššího, než se naučit triky a to právě teď.

Správné používání očních stínů není jen o tom si vybrat jejich správnou barvu. Tajemství je totiž ve způsobu, jakým dané oční stíny nanesete. Jestliže jsou vaše oči krásně souměrné a nemáte potřebu na nich maskovat nedokonalosti, můžete se s líčením očí doslova vyhrát. V případě, že potřebujete nedokonalosti potlačit, je třeba postupovat určitým způsobem. Rozhodně se ale neděste. Nejedná se o žádnou vědu.


Potřebujeme zvětšit

Pokud vás trápí to, že jsou vaše oči příliš malé, můžete tento malý nedostatek s přehledem napravit právě díky pomoci očních stínů. Nejdříve naneste na vaše víčko světlejší stín a okolo kosti zase naopak tmavší odstín. Nezapomeňte si také namalovat dolní vnitřní linku, nejlépe ovšem bílou tužkou. Její efekt je v tom, že dokáže váš pohled „otevřít“. Rozhodně také nezapomeňte na spodní část oka nanést pomocí tenkého štětečku trochu stínů. Stíny lehce rozetřete do ztracena, abyste podtrhly přirozený vzhled. Není nikde napsáno, že musíte vyložena používat zmíněné barvy očních stínů, nicméně rozhodně vždy volte spíše světlejší a tmavší odstíny nějaké barvy.




Potřebujeme zmenšit

Trápí vás to, že máte až moc velké oči? Jestliže chcete líčením docílit optického zmenšení, je osvědčeným trikem použití tmavších stínů na celou plochu vašeho očního víčka. Dobrým pomocníkem jsou také vnitřní černé nebo popřípadě také i hnědé linky. V případě, že chcete použít světlejší stíny, můžete je nanést přímo pod vaše obočí a to jen v případě, kdy potřebujete docílit efektu zmenšení. Tento trik dokáže zalichotit každé ženě a navíc váš pohled krásně rozjasní.







Potřebujeme oddálit

Pomoc máme i pro ženy, které mají své oči až příliš blízko u sebe. Doslova nadšeny budou z líčení s názvem „kočičí oči“, který důmyslně protahuje oční stíny až za vnější koutek oka. Když se budete přibližovat ke konci očního víčka, začněte postupovat směrem nahoru a ne rovně, jak jste možná zvyklá. Světlé odstíny očních stínů nanášejte do vnitřního koutku a od středu víčka zase přirozeně nanášejte tmavé odstíny. Stejný postup platí pro nanášení stínů pod okem – tedy světlejší odstín u vnitřního koutku a tmavší zase směrem ven.






Potřebujeme přiblížit

Jak asi tušíte, tak v případě, kdy potřebujete zase oči přiblížit, budete postupovat naprosto opačně, než tomu bylo při oddalování očí. Tmavší odstín tedy budete nanášet do vnitřního koutku oka a naopak světlejší do vnější části víčka. Jestliže nechcete, aby vaše oční líčení nepůsobilo příliš tmavě, můžete použít trochu světlého stínu pod obočí.


1 komentář:

  1. Rozhodně můžu potvrdit, že očními stíny a nejen těmi (osobně to dokážu snad s každým druhem make upu, který doma v koupelně najdu) je možné zakrýt jakoukoliv nedokonalost, kvůli které se necítíte dobře. A pak je naopak vhodné upoutat pozornost třeba nějakým šperkem na jiné místo (třeba náhrdelníkem na krk) :-)

    OdpovědětVymazat