pondělí 30. května 2016

3 důvody, proč si k audiovizuální technice přizvat odborníka

Nejenom zábavu, informace a nejrůznější kulturní vyžití nám přináší audiovizuální technika. Momentální AV technika je v současné době velmi úzce propojena s informační technikou a počítači. Právě díky moderním technologiím a samozřejmě také internetu jsou AV přístroje nepostradatelnými komponenty v každé síti.

Snaha výrobců přinášet na trhu jednoduchá řešení je sice skvělé, ale prostě a jednoduše to bez odborné pomoci někdy skutečně nejde. Každý uživatel se chce přeci jen bavit a ne se zbytečně trápit nad nekonečným čtením příruček. Pokud se těmto úskalím chcete vyhnout, můžete se obrátit na odborníky, kteří vám s instalací pomohou. V následujících řádcích vám přinášíme pár důvodů, proč bude právě pro vás výhodnější, nechat tyto věci na bedrech odborníků.

Kabelový labyrint

V případě audiovizuální techniky je potřeba počítat s určitými specifickými požadavky na prostor, zejména co se týče například velkoplošné projekce či zařízení pro ozvučení místnosti. Kromě toho je potřeba brát v potaz vedení kabeláže, včetně snadného přístupu k tomuto vedení. V případě, že zařízení instalujete sami do prostoru tak, že bude následně tak trochu nepřístupné, je možné, že vás čekají menší komplikace – jen stěží bude možná pravidelná péče o AV techniku a v případě nejrůznějších poruch to může zkomplikovat i následný nutný servis.

Právě z těchto důvodů je na místě se poradit o svých představách nejdříve s vaším dodavatelem, který by vám následně měl být schopen nabídnout uspokojivý a smysluplný návrh instalace a realizace. Mějte také na paměti, že profesionálně navržena a hlavně také nainstalovaná audiovizuální technika vám může dlouhodobě fungovat bez potíží.


Komplikovaný systém volá o odbornou péči

Když už investujete pravděpodobně nemalé peníze za kvalitní audiovizuální techniku, rozhodně je na místě se o ni pravidelně starat a dopřávat jí kvalitní údržbu. Právě ta je základním předpokladem toho, aby vám zařízení vesele fungovalo dlouhá léta.  I když servis audiovizuální techniky je pro mnohé dodavatele bez problémů, mohou vám ale tak vznikat další zbytečné finanční i časové výdaje. Pokud se těmto nepříjemnostem chcete vyhnout, doporučujeme zaměřit se na pravidelnou návštěvu technika, který vám během chvíle překontroluje vaše zařízení, prohlédne odborně kabeláže a posoudí, zda je vše v pořádku. V nejlepším případě je vhodné dopřávat své AV technice tuto kontrolu minimálně dvakrát do roka. Pokud zvolíte správného dodavatele, můžete revizi získat jako benefit. Například naše společnost C-mont poskytuje svým zákazníkům bezplatné revize, slevy na spotřební materiál a spousta dalších výhod.


Velké a drahé systémy si nemusíte kupovat

Jak asi tušíte, tak pořízení audiovizuální techniky není zrovna záležitostí z levného kraje. Potřeba výběru kvalitního zařízení společně také s nejrůznějšími inovacemi technologií z něj prostě a jednoduše dělají finančně nákladnější záležitost. Toto v mnohých očích základní negativum ovšem lze velmi elegantně vyřešit, prostřednictvím pronájmu AV techniky. Pohodlně si tak můžete zapůjčit promítací soupravy pro nejrůznější účely a svůj rozpočet tak zároveň uchránit.

Tento způsob pořizování si AV techniky je velmi populární zejména u restaurantů zejména v období mistrovství světa v hokeji, či při fotbalových šampionátech a podobně. Stejně tak přichází poptávka na pronájem AV techniky od škol, které by ji rádi využily občasně při větších školních akcích.


Svěřte se do péče C-servisu

Pokud hledáte profíky, kteří by vám s AV technikou pomohli, můžete je najít například v C-servisu, kde nejsou věrni výhradně jednomu dodavateli, ale ba naopak svou flexibilitu a spolupráci s vícero dodavateli považují za velkou výhodu, která jim umožňuje poskytovat optimálnější řešení. V C-servisu se zabývají nejen prodejem a pronájmem prezentační techniky, ale také komplexním řešením jejich návrhů a to přes vypracování, sepsání potřebných stavebních dokumentů, až po samotnou realizaci.


10 komentářů:

  1. Určitě souhlasím s tím, že je vždycky lepší mít po ruce někoho, kdo tomu rozumí a nedělat si to všechno "podle sebe". Moje zkušenost se týká stavby jezírka, kdy jsem si říkal, že to přeci musím všechno zvládnout. Díru do země dokáže vykopat každý. Jenže to byla první část. Nakonec jsem pozval speciální firmu, která řeší zahradní jezírka, aby mi srovnala vodu a doporučila vhodný filtr, protože samodomo tipy z YouTube nefungovaly a já do toho nacpal výrazně víc peněz, než když bych si to nechal udělat. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě to doma dělá manžel, není teda na to odborník ale je to IT tak se v tom prostě asi opravdu trochu vyzná. Mimo jiné k těmhle všem věcem vybíral i kancelářské židle a stoly aby to měl v pracovně komplet. Ty kabely mu teda trvaly prý déle než čekal ale nakonec to nějak zvládl.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, potýkat se s labyrintem není absolutně žádná hračka. Sám jsem se o tom nedávno měl možnost přesvědčit. Nejednalo se teda o AV techniku, ale o novou elektroinstalaci u nás doma. Vyznat se ve všech těch kabelech nebylo ani trochu jednoduché. A ted to všechno ještě natáhnout do elektroinstalační krabice pod omítku. No řeknu vám, žádná sranda. Jsem rád, že to mám za sebou.

    OdpovědětVymazat
  4. Můj manžel o nějaké lepší audiovizuální technice, lépe řečeno sadě reproduktorů k "domácímu kinu", které jsme si udělali díky novému projektoru, mluví už hodně dlouho. Tak jsem se letos rozhodla udělat mu k Vánocům radost a pořídila díky skvělé slevě přes slevový kupon sadu HiFi - tu nám pomůže nainstalovat bratr, který se této oblasti věnuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím, dle mého názoru se vyplatí odborníka zavolat k čemukoliv, co má něco společného s elektronikou. Nedávno jsme měli v domě problémy s několika zásuvkami. Proto jsme zavolili známému, který je elektrikář. Ten nakoupil všechny potřebné elektrosoučástky a během několika hodin vše spravil. Sami bychom ale na jejich opravu neměli dostatek odvahy.

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme si projektor i reproduktory pořídili do našeho obývacího pokoje. Milujeme skandinávský styl, který nám připadá opravdu útulný. Navíc se mi vždy velmi líbily designové krby, takže jsme si také jeden pořídili. Za mě to byla asi ta nejlepší volba a jsem ráda, že jsem se do krbu rozhodla investovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s tímto jednoznačně musím souhlasit. Nedávno jsme si na jednu firemní akci pronajímali ozvučení a když jsem viděla kolik je k tomu všemožných kabelů a podobných věcí, tak jsem celkem koukala. Nedokázala bych si představit, že bychom si něco takového museli zapojovat sami, takže jsme velice ocenili, že jsme právě jednoho technika měli k dispozici.

    OdpovědětVymazat
  8. Na takovou elektroniku by tedy asi ani manžel neměl nervy, i když by si s tím nejspíš nakonec poradil, ale pozvala bych odborníka už jen proto, abych to potom nemusela poslouchat. To bych se raději uvelebila do houpacího křesla a vzala do ruky knížku a ať si to chlapi vyřeší jak umí, do toho bych se já odmítala zapojovat.

    OdpovědětVymazat
  9. S tím to se nedá ni jiného než jenom souhlasit, na každou práci je vždy nejlepší si pozvat odborníka. V naší rodině to je můj manžel, který se audiovizuální technice věnuje celý život. Proto se stará i o celou aparaturu našeho syna a společně vybírají i nové kytarové efekty pro kvalitnější zvuk.

    OdpovědětVymazat
  10. My jsme si nedávno objednali odborníka, který vytvořil vzpomínkové video na našeho tatínka, které jsme pustili na pohřbu. Celý pohřeb jsme zařídili u pohřební služby Praha 10, kde nám pomohli s celou organizací posledního rozloučení a ve smuteční síni pustili celé video, na kterém byli zásadní nahrávky našeho tatínka.

    OdpovědětVymazat