pondělí 14. dubna 2014

Kamerový systém a jeho výhody v ochraně majetku

Kamerový systém a jeho výhody v ochraně majetku

Již dávno neplatí, že lidé chrání především svůj firemní majetek. Dnešní kamerové systémy totiž nejsou ničím výjimečným ani i soukromých objektů, a to jak v podobě rezidenčního bydlení, tak v podobě luxusnějších vil. Všude tam samozřejmě pomáhají nejenom s identifikací případných pachatelů, ale také mají psychologický efekt.

kamerový systém

Kamera dokáže odradit

Jednou z hlavních výhod, které kamerové systémy mají, je především ten psychologický. Ostatně i to je ten důvod, proč některé využívají pouze makety kamer. Je pravdou, že ty dokážou řadu zlodějů odradit, ale pokud se ten přesto rozhodne do objektu vniknout, rázem jsou k ničemu. Naproti tomu ty nejkvalitnější kamery dokážou nejenom rozpoznat konkrétní obličeje, ale díky mnoha softwarům nejsou problémem ani státní poznávací značky na automobilech, nebo třeba rozpoznávání dalších prvků, jako třeba písem a nápisů.

Sledovat lze odkudkoliv

A stejně tak už dávno neplatí, že by v souvislosti s kamerovým systémem musela být nutně zřízena speciální sledovací místnost s desítkami videokazet. Vrcholem dnešní doby jsou IP kamery, které prostřednictvím internetu nejenom dokážou své záznamy v reálném čase nahrávat na servery umístěné kdekoliv na světě, ale také umožní sledování záznamů taktéž doslova odkudkoliv. Ideální v případě, že je kamerový systém propojen například s pultem centrální ochrany, nebo s jinou bezpečnostní službou.

Od běžných systémů po termokamery

Současný vývoj jasně ukazuje, že v této oblasti jde taktéž neustále kupředu. Zatímco v minulosti byly tím nejmodernějším kamery s nočním viděním, dnes už je samozřejmostí i termokamera, která samozřejmě přináší mnohem vyšší možnosti monitoringu, a to i v nepřístupném terénu, kdy běžný obrazový snímač má nulovou šanci. A tak se v souvislosti s ochranou majetku také již stává určitým standardem, a to na vybraných lokalitách. A to nejenom soukromých, ale samozřejmě i veřejných, jelikož kamerové systémy jsou dnes základním vybavením třeba policie, která tak dokáže eliminovat samotnou kriminalitu v ulicích.

6 komentářů:

  1. My jsme pořizovali kamerový systém kvůli nežádoucím krmičům našich koní. Už máme za sebou několik střevních kolik koní, jedna bohužel skončila i smrtí mého milovaného valacha. Bohužel doplatil na to, že byl pažravec. Pak se nám taky stalo, že někdo ukradl stájovou deku přímo z koně v boxe. Máme všude el. ohradník, máme zabezpečeno. Ale díky tomu kamerovému systému a pohybovým čidlům je to bezpečnější a hlavně řešitelnější.

    OdpovědětVymazat
  2. Kameru si dneska pořizuje hodně lidí, protože se bojí nejen o majetek, ale hlavně o sebe. Bohužel doba je taková. Na výběr je kamer plno, navíc se dají použít skoro kamkoliv. Kdo si neví rady, odborníci poradí. Někdo není technický typ, takže není od věci získat nějaké rady od těch, co tmou dobře rozumí.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré tipy. My kolem domu naštěstí kamerový systém máme. Je to výborná věc. Myslím si ale, že někteří lidé jdou zlodějům tak trochu naproti. Pokud například máte kolem domu natažené jen obyčejné králičí pletivo, tak si tím vyloženě zvete zloděje na svoji zahradu, potažmo domů.

    OdpovědětVymazat
  4. My si kamerový systém pořídili také, a to především kvůli strachu z naší bezpečnosti. Už párkrát se nám stalo, že se nám někdo vloupal na zahradu a ukradl nám filtraci ze zahradního jezírka, nebo rozbil poměrně drahé květináče. Od té doby, co máme kamerový systém, který je na dobře viditelném místě, se u nás nikdo už neobjevil.

    OdpovědětVymazat
  5. My jsme měli podobný problém a občas se nám stává, že to i přes kamerový systém někdo zkusí a projde se nám po zahradě. Naposledy nám to takhle odnesl zavlažovací systém, který byl poměrně drahý a koupě nového nás samozřejmě zrovna netěšila. Nejvíce mi vadí, že takovým je úplně jedno, co zničí a kolik za to poté musí ostatní platit.

    OdpovědětVymazat
  6. Kamerový systém jsme si pořídili před několika lety, protože nám neustále někdo kradl dřevo na topení a díky záznamu byl pachatel dopaden. Dřevo již nepoužíváme, jelikož jsme našli stránku, kde byla kalkulačka úspor za vytápění a tam nám vyšlo daleko ekonomičtěji tepelné čerpadlo. Celý pozemek stále monitorujeme z bezpečnostního hlediska.

    OdpovědětVymazat